Brødrasp
Brødrasp er en enkel måte å få brukt opp brød som har blitt tørt, og det kan benyttes til så mangt. Ha det for eksempel i fiskekakene eller på gratengen til middag.
Ingredienser
Daggammelt brød
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær brødet i skiver. Ha brødskivene utover et stekebrett.
- Sett stekebrettet med brødskiver i ovnen på 120° i ca. 20 minutter eller til brødet er tørt.
- Snu skivene midt i steketiden, slik at de ikke blir brent. Avkjøl brødskivene på rist.
- Rasp brødet når skivene er blitt kalde. Alternativt ha skivene i en tett plastpose og kjevle over til det er blitt brødrasp.
Daggammelt brød kan også brukes til brødkrutonger.
Oppbevaring: I ren, tørr og lukket beholder i romtemperatur eller fryser. Holdbar i henholdsvis 1 måned og 1 år.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.