Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggbrød

Grovt byggbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Fordeig:

  • 2 g gjær (en ertestor klump)
  • 5 dl vann
  • 400 g byggmel
  • 200 g fullkornshvetemel

Hoveddeig:

  • 7 dl vann
  • 800 g hvetemel
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 200 g byggmel
  • 120 g mørk sirup
  • 30 g salt
  • 25 g gjær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og smakfullt hverdagsbrød med bygg. Bygg er det norske "urkornet", og gir brødet en deilig kornsmak og god saftighet. Et supert hverdagsbrød!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 4 brød

Fordeig:

  • 2 g gjær (en ertestor klump)
  • 5 dl vann
  • 400 g byggmel
  • 200 g fullkornshvetemel

Hoveddeig:

  • 7 dl vann
  • 800 g hvetemel
  • 200 g fullkornshvetemel
  • 200 g byggmel
  • 120 g mørk sirup
  • 30 g salt
  • 25 g gjær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Byggbrød

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 02.04.2025 20:50:13 handleliste stengt