Byggotto med søtpotet
Byggotto med søtpotet og fetaost, som fint kan gjøres vegansk. Smakfull middag, eller hva med å servere den til gjester? Garantert en suksess!
Ingredienser
1 løk
2 ss olivenolje
250 g byggryn
7 ½ dl grønnsaksbuljong (1 buljongterning + vann)
200 g mangold eller spinat
150 g fetaost (kan utelates, eller se vårt tips til vegansk feta)
50 g parmesan eller vegetarisk alternativ
1 søtpotet, ca 500 g
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skrell og kutt søtpotet i terninger. Legg bakepapir på et stekebrett og spre bitene utover papiret. Drypp over litt olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
- Sett stekebrettet midt i ovnen og stek på 200 °C til søtpotetbitene er gylne.
- Finhakk løk og hvitløk. Varm en vid kjele med litt olje og fres løk og hvitløk til den er myk og blank.
- Skyll byggrynene i kaldt vann og la dem renne godt av seg. Hell dem over i kjelen og og fres dem 3-4 minutter. Tilsett litt av buljongen og kok opp. La buljongen koke helt inn før du sper med mer buljong. Fortsett å spe til all buljongen er absorbert og byggrynene er møre.
- Vend søtpotetbitene inn i de kokte byggrynene sammen med mangold eller spinat og resten av olivenoljen. Smak til med salt og pepper.
- Smuldre fetaost og riv parmesan og dryss det over byggottoen før servering.
Vegansk fetaost:
150 g usaltede cashewnøtter
220 g fast tofu
60 ml vann
5 ss sitronsaft
1 ss hvitvinseddik
2 ss næringsgjær
2 ts salt
1 ts hvitløkspulver
1 ts løkpulver
240 ml vann
1 ss Agar Agar pulver
1/2 ts tørket oregano
1/2 ts tørket dillBland nøtter, tofu, sitronsaft, hvitvinseddik, salt, næringsgjær, 60 ml vann, hvitløkspulver og løkpulver i en blender. Blandingen blir ganske tykk. Gjør klar en brødform med bakepapir.
Kok opp resten av vannet og tilsett agar agar og la det koke i 1 minutt. Nå må du være rask, slik at agaren ikke stivner. Tilsett agar-vannet i tofublandingen og blend raskt sammen. Hell blandingen over i formen og glatt den ut med en slikkepott.
La blandingen stivne. Det tar ca fire timer. Skjær «feta» i terninger og ha i en bolle. Strø over oregano og dill.