Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 40-60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Byggrisotto til fisk

Byggrisotto er perfekt tilbehør til fisk. Her serverer vi den med hyse, men man kan like gjerne bruke sei, lange, breiflabb og uer.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell løk og kutt den fint. Fres løken i olje i en kjele til den er myk. Tilsett byggryn og spe med eplemost og 1 dl buljong. La det hele småkoke under omrøring til all væsken er absorbert. Hell på resten av buljongen i fire omganger mens du rører. All væske skal vare absorbert mellom hver gang. Koketiden til sammen er ca. 20 minutter. Grynene skal være myke, og risottoen kremaktig.

  • Tilsett vårløk, crème fraîche og ost. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

  • Dryss salt og pepper på fisken og stek den i en stekepanne med margarin i 2 minutter på hver side. Etterstek på svak varme under lokk i 5 minutter. Finkutt gressløk, dryss over og server.

    Hvis byggrisottoen har blitt litt tykk etter at du har stekt fisken, så tilsett litt vann.

    Kilde: MatPrat

     

     

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
17 stemmer