Byggrynskrem med rød saus
Byggrynskrem med rød saus smaker fantastisk, og er et godt alternativ til riskrem som juledessert. Byggryn vendt i pisket krem serveres med jordbærsaus.
Ingredienser
Byggrynskrem:
3 dl byggryn
½ splittet vaniljestang
6 dl melk
2 ss sukker
3 - 4 dl kremfløte
2 ss sukker
Rød saus:
400 g fryste jordbær eller andre bær
1 dl sukker
1 dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Legg grynene i bløt natten over.
- Dag 2: Kok byggryn, vaniljestang, melk og sukker på svak varme i en drøy time. Rør med jevne mellomrom, og avkjøl grøten.
- Pisk fløte og sukker til krem. Vend kremen inn i grøten.
- Rød saus: Kok opp sukker og vann. Slå dette over bærene og miks alt sammen i en kjøkkenmaskin til jevn saus. Sil og avkjøl.