Cake pops: Røde ballonger
Cake pops: Røde ballonger er små kaker på pinne formet som ballonger, og dekket med deilig markjordbærgelé! Nytt og spennende å servere i barneselskapet.
Ingredienser
Sukkerbrød:
4 egg
120 g sukker
100 g hvetemel
50 g potetmel
1 ts bakepulver
Krem:
125 g kremost med mandarin/ananas
½ dl cremé fraiche
1 eggeplomme
1 ss melis eller jordbærmelis
Pynt:
1 boks hurtiggelé markjordbær
Bland inn 1/5 ts rød pulverfarge i geleen hvis du ønsker en sterkere farge og smak
lollipoppinner eller trepinner
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sukkerbrød: Pisk egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel, potetmel og bakepulver, og vend forsiktig inn i eggedosisen. Hell over i en smurt 24 cm springform og stek midt i ovnen på 175 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
Tips! Du kan bruke ferdigstekte sukkerbrød fra butikken om du har dårlig tid.
- Krem: Pisk eggedosis av eggeplomme og melis. Pisk krem av cremé fraiche, og pisk osten myk. Bland alt forsiktig sammen.
- Smuldre sukkerbrødet i en bolle. Ha i en spiseskje av kremen om gangen til du får en passende konsistens til å lage kuler med. Rull kuler i passende størrelse, og form litt smalere i den ene enden, som ballonger. Sett kaldt.
- Lag gelé som anvist på pakken. Hell litt av den over i et kjøkkenglass som er dypt nok til å kunne dyppe ballongene. Rør inn rød pulverfarge i geléen. (Vanlig gelé er ikke fargesterk nok til å være dekkende). Sett glasset i et kaldt vannbad og fortsett og røre. Når geléen begynner å bli litt tykktflytende er den klar. Ta glasset opp av vannbadet.
- Dypp tuppen av en pinnen i geléen, stikk den deretter inn i en av ballongene i den smaleste enden. Dypp hele ballongen ned i geléen. Hold den over glasset til det stivner litt. Tykkelsen på geléen din og hvor kald ballongen er avgjør hvor tykt lag gelé som fester seg. Dypp gjerne ballongen flere ganger i geléen for å få ønsket tykkelse.
- Sett ballongene på pinne i isopor, oasis eller noe annet stivt. La stå kaldt til de stivner skikkelig.