Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk. egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott:

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 3,5 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 500 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll er klassisk gatemat i Frankrike. Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis, smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir ca. 12 Crêpes

  • 5 stk. egg
  • 6 dl melk
  • 3 dl hvetemel
  • 0,5 ts salt

Rabarbra- og jordbærkompott:

  • 300 g rabarbra (ca. tre stilker)
  • 3,5 dl eplejuice eller eplemost
  • 4 ss sukker
  • 1 stk. vaniljestang
  • 1 ss potetmel
  • 500 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Rabarbra, asparges og jordbær – sesong for de norske vårfavorittene

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 12.04.2025 06:00:14 handleliste stengt