Crêpes med rabarbra- og jordbærkompott
Crêpes, løvtynne pannekaker med søtt eller salt fyll, er klassisk gatemat i Frankrike.
Ingredienser
Pannekakerøre
5 egg
6 dl melk
3 dl hvetemel
½ ts salt
smør til steking
Rabarbra- og jordbærkompott
300 g rabarbra (ca. tre stilker)
3 ½ dl eplejuice eller eplemost
4 ss sukker
1 vaniljestang
1 ss potetmel
1 kurv jordbær
slik gjør du
Vis ingredienser
Det søte fyllet varierer fra et enkelt sukkerdryss og litt presset sitron til syndige fristelser med sjokoladefyll og karamellsaus. Vi har lånt crêpen med oss hjem til Norge, og serverer den med en god, gammeldags rabarbra- og jordbærkompott og vaniljeis. Smaker som gir skikkelig norsk sommerfølelse!
Slik gjør du
- Visp sammen alle ingrediensene til crêpes til en glatt og klumpfri røre for hånd eller med mikser.
- La røren svelle i cirka 15 minutter. Lag rabarbra- og jordbærkompott mens røren sveller.
- Rens og skyll rabarbrastilkene og skjær dem i 1 cm tynne biter. Legg bitene i en kjele og tilsett eplejuice, sukker og en vaniljestang delt i to på langs. Kok forsiktig i 4-5 minutter, eller til rabarbrabitene er myke.
- Rør ut potetmel i litt vann og rør det inn i kompotten. Kok opp og trekk kjelen av platen. Hell over i en skål og avkjøl.
- Rens og del jordbær i biter. Vend dem inn i kompotten.
- Når røren er svellet er det tid for å steke crêpes. Varm stekepannen og ha i smør. Bruk en øse og hell i litt røre. Vipp på stekepannen slik at røren dekker hele pannen. La crêpen steke til den har stivnet på overflaten og har fått en fin, gyllen farge på undersiden. Snu crêpen med en stekespade og stek på den andre siden. La den gli over på en tallerken.
- Fortsett på samme måte med resten av røren. Dekk med en tallerken og hold crêpene varme i stekeovnen på lav temperatur, cirka 50 °C.
- Server crêpes med rabarbra- og jordbærkompott og en kule vaniljeis, krem eller rømme. Pynt med friske urter som mynte eller sitronmelisse.
Kilde: MatPrat