Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Croque madame

Croque madame er en fransk klassiker. Et lekkert ostesmørbrød med det lille ekstra: Hvit saus og et speilegg på toppen. En sandwich du garantert kommer til å vende tilbake til!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm stekeovnen til 150 °C.
  • Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
  • Fordel den hvite sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med ost. Legg på de siste brødskivene.
  • Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.
  • Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.
  • Legg smørbrødene i en ildfast form og sett dem midt i stekeovnen.
  • Skyll stekepannen og varm den på nytt med litt smør. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
  • Ta smørbrødene ut av stekeovnen og flytt dem over på to tallerkener. Topp med speilegg og et persilledryss. Croque Madame serveres rykende varme.

Kilde: MatPrat

 

>> Sjekk også ut vår oppskrift på Croque Monsieur – eller prøv deg på den franske spesialiteten croissanter

 

 

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
7 stemmer