Croque madame
Croque madame er en fransk klassiker. Et lekkert ostesmørbrød med det lille ekstra: Hvit saus og et speilegg på toppen. En sandwich du garantert kommer til å vende tilbake til!
Ingredienser
4 skiver brød
4 skiver røkt skinke
4 ss smør
2 skive vellagret ost
2 egg
1 ss finhakket frisk persille
½ ts kvernet pepper
Hvit saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl melk
¼ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts malt muskat
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Forvarm stekeovnen til 150 °C.
- Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel og spe med melk. Rør godt til sausen er glatt og uten klumper. Smak til med salt, pepper og revet muskat.
- Fordel den hvite sausen på halvparten av brødskivene. Legg to skinkeskiver på hver skive, og topp med ost. Legg på de siste brødskivene.
- Varm en stekepanne på middels varme og ha i smøret. Når det skummer godt er det varmt nok til å legge i smørbrødene. Legg dem i pannen med osten nederst og stek til de begynner å bli gylne. Press smørbrødene forsiktig sammen med en stekespade.
- Snu smørbrødene forsiktig og stek dem på andre siden.
- Legg smørbrødene i en ildfast form og sett dem midt i stekeovnen.
- Skyll stekepannen og varm den på nytt med litt smør. Stek speilegg til hviten er fast og plommen fortsatt flytende.
- Ta smørbrødene ut av stekeovnen og flytt dem over på to tallerkener. Topp med speilegg og et persilledryss. Croque Madame serveres rykende varme.
Kilde: MatPrat
>> Sjekk også ut vår oppskrift på Croque Monsieur – eller prøv deg på den franske spesialiteten croissanter.