Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Dansk rugbrød

Dansk rugbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød á 2 liter.

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tradisjonsrikt, saftig og smakfullt dansk rugbrød - perfekt både i matpakka og til høye danske smørrebrød. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød á 2 liter.

Fordeig

  • 350 g fin sammalt rug
  • 400 g grov sammalt rug
  • 120 g solsikkekjerner
  • 35 g linfrø
  • 3 ts salt
  • 7 dl vann

Hoveddeig

  • 1,5 dl vann
  • 50 g gjær
  • 200 g hvetemel
  • 3 ss lys sirup
  • 1 ss nøytral olje til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dansk rugbrød

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

  • Tine Johnsrud

    God smak på brødet, men neste gang skal jeg bruke bakepapir i formene. Et brød ble dessverre ødelagt, siden det satt fast i formen.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 18:22:25 handleliste stengt