Eplemuffins
Eplemuffins smaker kjempegodt, er raske å lage, og populære som turmat. Disse muffinsene inneholder kanel og havremel, som gir en ekstra god og rund smak.
Ingredienser
100 g smør
2 epler
1 ts malt kanel
2 egg
1 ½ dl sukker
1 ½ dl hvetemel
1 dl havremel
1 ts bakepulver
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret og sett til avkjøling.
- Rens og del eplene i passe små biter. Vend dem i kanel.
- Ha egg og sukker i en bakebolle og visp til eggedosis. Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret og rør godt inn. Bland inn eplebitene til slutt.
- Fordel røren i 12 muffinsformer, og sett dem utover en stekeplate. Formene skal være nesten fulle.
- Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Om du vil ha en hakke sunnere muffinsvariant med eple, prøv grov havremuffins med eple og sjokolade.
>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!