Hopp til hovedinnhold
matprat logo
FATTIGMANN

Fattigmann

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 25 fattigmann-kaker.

  • 6 stk. eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 6 ss pisket kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 200 - 250 g hvetemel
  • 3 pk smult
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Fattigmann hører til blant de tradisjonelle 7 sorter til jul. Eksklusive små julekaker. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 25 fattigmann-kaker.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca. 25 fattigmann-kaker.

  • 6 stk. eggeplomme
  • 6 ss sukker
  • 6 ss pisket kremfløte
  • 2 ss konjakk
  • 0,5 ts malt kardemomme
  • 200 - 250 g hvetemel
  • 3 pk smult
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Fattigmann
Smultet kan stekes i flere ganger. Om du skal lage flere julekaker som for eksempel hjortetakk eller smultringer kan du godt brukes samme smultet om igjen.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Tone Welden

    Jeg lager fattigmann hvert år - bruker Skjønberg Erken sin oppskrift - den er det jo også revet skall av sitron i. Ikke enkel deig - den skal jo være supertynn og jo mer mel jo mindre smak - da blir det jo helt elendig og bortkastet

  • Tonje Jensen

    Ja den her er ikke bare bare å bake ut. Jeg tilsatte ekstra mel i deigen før utkjevling, og hadde rikelig med mel på en stor trefjøl med bakepapir rundt. Strødde mel på kjevla og på deigen når jeg kjente den begynte å henge i kjevla igjen.

    • Cecilie Maske

      Hei, Tonje! Det høres ut som om du har funnet en god teknikk for å få til dine fattigmann. Ja, det må ofte mye mel til, siden deigen blir mykere og mykere jo mer den bearbeides. Håper det var verdt strevet! God jul! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 02.04.2025 18:11:16 handleliste stengt