Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Eltefrie rundstykker

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 rundstykker

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Luftige, saftige rundstykker, med perfekt sprø skorpe til helgefrokosten? Rør sammen en eltefri deig kvelden i forveien, og du kan lage deilige, nystekte rundstykker til morgenkaffen.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 12 rundstykker

  • 500 g hvetemel
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts tørrgjær
  • 4 dl kaldt vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vannet trenger ikke være fingervarmt som i en vanlig gjærdeigoppskrift. Du kan bruke vann fra springen, er det veldig kaldt kan det ta litt lengre tid - og motsatt, kortere tid med godt lunktent vann. Tiden det tar å heve deigen påvirkes mer av temperaturen i rommet enn temperaturen på vannet.

Eltefrie rundstykker - høydebilde

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marte Midthaug

    Hvis du bruker surdeigsstarter ; bruk mindre vann (ca 3,5 dl), og sett av noen halvtimer til strekk og brett før du lar deigen stå over natta. Dette hjelper på heving og luftighet!

    • Marte Midthaug

      Man kan bruke surdeigsstarter isteden for gjær ved å bytte ut gjæren med ca 75-100 g aktiv surdeigsstarter. Gir en veldig god smak på rundstykkene!

  • Maria Skår

    Stekes de med varmluft eller over og under varme?

    • Cecilie Maske

      Hei, Maria! Over- og undervarme. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 05.04.2025 12:50:35 handleliste stengt