Fine pannekaker
Fine pannekaker er lette og gode med blåbærsyltetøy eller friske bær. Noen kaller dem verdens beste og enkleste pannekaker når de blir servert til middag med bacon.
Ingredienser
3 dl hvetemel
3 egg
5 dl melk
½ ts salt
Smør til steking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen mel og salt i en bolle.
- Pisk egg og melk og tøm deretter halvparten av blandingen over i bollen med mel samtidig som du rører hele tiden. Tilsett resten og rør til alle klumper er borte. La røren svelle i 20–30 minutter.
- Smelt litt smør i en stekepanne på middels/høy varme. Hell i en øse med pannekakerøre og vend litt på pannen slik at røren dekker bunnen i et jevnt lag. Når pannekaken er blitt gyllenbrun på undersiden kan den snus og stekes raskt på den andre siden. Gjenta med resten av røren.
- Server med ønsket tilbehør som blåbærsyltetøy, bacon, friske bær eller annet godt. Fine pannekaker er ypperlig kosemiddag.