Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Pannekaker

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 pannekaker per porsjon.

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ss smør eller margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (53)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Oppskriften gir verdens beste pannekaker, så pass på å lage nok pannekakerøre. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Ca. 2 pannekaker per porsjon.

  • 3 dl hvetemel eller 50/50 siktet og sammalt hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl melk
  • 4 stk. egg
  • 1 ss smør eller margarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Pannekakerøre

Vil du ha litt sunnere pannekaker kan du tilsette sammalt hvete i pannekakerøren. Se oppskrift på grove pannekaker.

Ikke spar på eggene i en pannekakerøre. Eggende binder røren, slik at du kan bruke mindre mel. Da blir det tynne og fine pannekaker.

Server gjerne pannekakene sammen med ertesuppe til middag eller som en selvstendig middag, med blåbærsyltetøy eller sukker på. 

Pannekaker kan serveres til middag med jordbærsyltetøy, blåbærsyltetøy, stekt flesk eller en stuing. Like godt smaker det med varme pannekaker med sukker, is eller flamberte pannekaker til dessert. Pannekaker i en stabel med krem og bær imellom blir en spennende kake litt utenom det vanlige.  Får du lyst på pannekaker til frokost, så bør du lage fantastisk gode bananpannekaker.

Her finner du oppskriften på hjemmelaget blåbærsyltetøy

Grove pannekaker

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

Podcast-episode: All verdens pannekaker

Podcast-episode: Visste du dette om egg?

 

Kommentarer

  • Bjørnis

    Denne oppskriften var det altfor mye egg i og for lite mel👎👎👎

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Denne oppskriften er brukt hyppig her på huset, og er like vellykket hver gang :-) Husk at pannekakerøre må få svelle i minst 20 min, gjerne 30. Hilsen Marta, Matprat

  • Leander Ivezic

    Ikke for å være frekk men det er ingen som kan lage bedre pannekaker en min bestemor, og denne oppskriften kom ikke i nærheten, ente opp med å blant annet legge til litt sukker og litt exstra smør, også tjukknet jeg den litt. På den måten kunne jeg si at den etterligna mine bestemors pannekaker.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 02.04.2025 19:52:21 handleliste stengt