Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grillet focaccia

Grillet focaccia

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 brød.

  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Brød på grillen er overraskende enkelt og fantastisk imponerende. Server grillet focaccia med litt olje og krydder eller godt smør, bruk den som sandwich eller pizzabunn. Mulighetene er mange!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 brød.

  • 25 g fersk gjær
  • 7 dl vann
  • 1,5 ss honning
  • 1 kg hvetemel
  • 0,5 ts salt
  • 4 ss nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Pensle grillristen med olje og ha gjerne litt olje i hendene når du klapper ut deigen, da blir den enklere å jobbe med.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hildri Bårdsen

    Heisann :) Kan man bruke annen form for mel, for få de sunnere? ;)

    • Anette Fjelleng Hansen

      Hei, Hildri! Du kan for eksempel bruke "fullkorn hvetemel" som er et mer fiberrikt alternativ til hvetemel, eventuelt kan du også bytte ut litt av hvetemelet med sammalt hvete fin. God baking! Mvh. Anette, Matprat.

  • Hanne Svärd

    Disse er utrolig gode!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.16227, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2025 00:52:42 handleliste stengt