Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær
Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær smaker av rom, rosiner og tørket frukt og mandler. Langpannekaken er super i bursdag, og metter mange.
Ingredienser
Dag 1:
75 g tørkede fiken
75 g tørkede aprikos
75 g tørkede tranebær
75 g rosiner
1 dl sukker
1 dl vann
Rom
Dag 2:
250 g smør
240 g sukker
2 ts vaniljesukker
5 stk egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
75 g mandelflak
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Kok opp vann og sukker og dynk den tørkede frukten i sukkervannet. Tilsett litt rom og la blandingen stå over natten.
- Dag 2: Pisk smør, sukker og vaniljesukker til en luftig smørkrem.
- Bland inn eggene og tilsett mel og bakepulver.
- Sil den marinerte frukten og rør den inn i deigen. Spar noe av frukten til topping.
- Hell røren i en langpanne kledt med bakepapir og strø over tørket frukt og mandelflak.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
Bake til mange? Se alle våre oppskrifter på langpannekake.