Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Fyrstekake

Fyrstekake

Ingredienser

16  porsjoner

Mørdeig:

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. egg til pensling av kaken

Mandelmasse:

  • 250 g mandler
  • 200 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Mørdeig:

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. egg til pensling av kaken

Mandelmasse:

  • 250 g mandler
  • 200 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar fyrstekaken i kjøleskapet i boks eller pakket i folie så den ikke tørker ut. Oppbevart riktig har kaken lang holdbarhet, og er like god etter en uke.

En klassisk fyrstekake er laget med bare mandler, men vil du eksperimentere litt, kan du bytte ut noe av mandlene med andre nøttetyper. Prøv for eksempel med litt pistasjenøtter - det gir nydelig smak og ser lekkert ut.

Fyrstekake

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

  • Kathrine Grimstad

    Hvor lenge holder denne seg? :-)

    • Cecilie Maske

      Hei, Kathrine! Fyrstekake har ganske lang holdbarhet - min var like god etter en uke. Jeg oppbevarte den i formen, og trakk en plastpose over. Den har stått på et kjøig soverom. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Live Batangouna

    Hvor stor skal formen være ca? Takk :)

    • Ann-Christin Bru

      Hei Live! Vi har her brukt en 24 cm springform. Jeg skal sette det inn i oppskriften. Mvh. Ann-Christin, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 09.04.2025 11:07:52 handleliste stengt