Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 boller
Hvor lang tid tar det? Under 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 boller

Glutenfri boller

Her er oppskrift på grunndeig til boller uten gluten. Den kan brukes som utgangspunkt til å lage skoleboller og kanelsnurrer, eller bare nytes som vanlige boller.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm væsken til fingervarm, 37 °C, og løs opp gjæren. 
  • Visp inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 10 minutter.
  • Ha i sukker, kardemomme og mel, og elt deigen til den er smidig.
  • Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Ta deigen ut på lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 10-12 emner, trill runde boller og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
  • La bollene etterheve under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle med sammenpisket egg.
  • Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.

Bake glutenfritt brød? Prøv vårt havrebrød.

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.  

 

>> Se også vår samleside om boller

Finn mer om samme tema:

3.2 / 5
11 stemmer