Glutenfri boller
Her er oppskrift på grunndeig til boller uten gluten. Den kan brukes som utgangspunkt til å lage skoleboller og kanelsnurrer, eller bare nytes som vanlige boller.
Ingredienser
150 g smør
5 dl melk
1 pk gjær
2 ss fiberhusk
1 dl sukker
2 ts kardemomme
100-120 g (1 ½-2 dl) jyttemel original
500 g semper mix
Egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør i en kjele og ha i melk. Varm væsken til fingervarm, 37 °C, og løs opp gjæren.
- Visp inn fiberhusk i væsken og la det svelle i 10 minutter.
- Ha i sukker, kardemomme og mel, og elt deigen til den er smidig.
- Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på lett melet bord – bruk jyttemel eller annet glutenfritt mel. Del deigen i 10-12 emner, trill runde boller og sett dem på en bakepapirkledd stekeplate.
- La bollene etterheve under plast til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle med sammenpisket egg.
- Stek bollene midt i ovnen ved 225 °C i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.
Bake glutenfritt brød? Prøv vårt havrebrød.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat og Norsk cøliakiforening.
>> Se også vår samleside om boller.