Glutenfri scones
Scones er saftige rundstykker bakt uten gjær som er enkelt og raskt å lage. Denne oppskriften er for deg som ikke tåler gluten.
Ingredienser
3 dl glutenfrie havregryn
2 dl sorghum-mel
2 dl grovt glutenfritt mel
100 g romtemperert smør
½ ts salt
1 ss bakepulver
4 dl kefir/kulturmelk
2 dl revet ost
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett ovnen på 250 °C.
- Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør. Rør inn melk og revet ost i deigen.
- Form 10-12 scones. Bruk litt olje på hendene om deigen er klissete. Legg på en bakepapirkledd stekeplate. Strø eventuelt over litt havregryn og revet ost.
- Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er gylne.
>> Se her for oppskrift på vanlig, grove scones.
Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Matprat og Norsk Cøliakiforening