Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 scones
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 scones

Glutenfri scones

Scones er saftige rundstykker bakt uten gjær som er enkelt og raskt å lage. Denne oppskriften er for deg som ikke tåler gluten.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 250 °C.
  • Bland alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. Smuldre i romtemperert smør. Rør inn melk og revet ost i deigen.
  • Form 10-12 scones. Bruk litt olje på hendene om deigen er klissete. Legg på en bakepapirkledd stekeplate. Strø eventuelt over litt havregryn og revet ost.
  • Stek sconesene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter eller til de er gylne.

 

>> Se her for oppskrift på vanlig, grove scones. 

 

Oppskriften er utarbeidet i samarbeid med Matprat og Norsk Cøliakiforening

Finn mer om samme tema:

2.2 / 5
11 stemmer