Glutenfrie krumkaker
Krumkaker er en av de mest populære julekakene, og er også den eldste av julekakene våre. Her er oppskrift på en knasende sprø variant uten gluten.
Ingredienser
150 g smør
3 egg
125 g sukker
75 g glutenfritt, lyst mel
75 g potetmel
½ ts kardemomme
½ dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smøret i en kjele og sett til avkjøling.
- Pisk egg og sukker til lett eggedosis.
- Rør forsiktig inn det avkjølte smøret og de tørre ingrediensene. Tilslutt rører du inn vannet.
- Sett røren kaldt i minimum en time.
Dersom røren er blitt for tykk kan du tilsette mer vann.
- Smør krumkakejernet med smør og varm godt opp.
- Legg en teskje røre på midten av jernet, og stek til krumkakene er gyllenbrune.
- Form til kremmerhus rundt en krumkakepinne mens kaken fremdeles er varm, eller legg dem over en kopp til krumkakeskåler.
- Avkjøl kakene før du pakker dem bort. Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.
Finn flere oppskrifter på kakene som skaper julestemning