Glutenfritt havrebrød
Glutenfritt havrebrød smaker kjempegodt for deg med cøliaki og glutenallergi, og har nøtteaktig smak av havre. De bakes i små former, som lett fryses ned.
Ingredienser
6 dl vann
1 pk gjær
50 g lys sirup
1 ss rapsolje
180 g jyttemel
120 g glutenfrie havregryn
70 g potetmel
60 g solsikkekjerner
35 g fiberhusk
2 ss po-fiber
2 ts salt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i fingervarmt vann i en bakebolle, tilsett sirup og olje, og rør til alt er løst opp.
- Tilsett de tørre ingrediensene. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin til den har fått deigkonsistens.
- Fordel deigen i to smurte brødformer (1 liter). Dekk formene med plast, og la deigen heve i 20 minutter. Pensle med vann og dryss over havregryn.
- Forvarm ovnen til 250 °C. Plasser brødene på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek brødene i ca. 60 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist.
- Pakk brødene inn i et rent kjøkkenhåndkle. De blir best om de får stå til neste dag før du skjærer i dem.