Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 goro
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 20 goro

Goro

Goro er en av våre eldste julekaker, og smaker av kardemomme og smør med et hint av sitrus. Kakene er tynne og sprø, og har et utpreget flott bladmønster.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker til en lett eggedosis.
  • Elt smør og mel sammen til en myk smuldredeig.
  • Visp fløten stiv og vend forsiktig inn i eggedosisen. Tilsett kardemomme og saften og skallet fra en halv sitron.
  • Tilsett smuldredeigen litt etter litt i eggedosisen. Elt videre til deigen blir jevn, men ikke seig.
  • Dekk med plast og la stå kaldt i minst 4 timer, gjerne til neste dag.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord og kjevle deigen ut til en tynn leiv.
  • Klipp mønster av papp etter gorojernet og skjær kakene ut etter mønstret.
  • Stek goroene gyllenbrune. Del dem opp med en kniv. Avkjøl på rist.
    Hvis det er nødvendig kan du klippe kantene rene mens de ennå er varme.

    Se hvordan du kan bake goro:

    Inspirert til å bake mer? Prøv deg på krumkaker, eller se vår store samleside om julekaker.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
27 stemmer