Granola med epler og kanel
Granola med epler og kanel er smakfull og god frokostblanding med havregryn, mandler og frø som bakes i ovn og oppbevares i tett glass. Bytt til glutenfrie havregryn om du har cøliaki.
Ingredienser
200 g havregryn (gjerne en blanding av store og lettkokte)
75 g mandler
50 g gresskarkjerner
50 g solsikkekjerner
1 dl eplejuice
½ ts malt kanel
2 ss flytende honning
25 g tørkede epler i skiver
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Sett ovnen på 160° C.
- Ha alle ingrediensene utenom epleskivene i en bolle og bland godt.
- Tøm blandingen på en stekeplate med bakepapir og fordel det hele utover i et jevnt lag.
- Sett stekeplaten inn i den forvarmede ovnen og stek i 20–25 minutter. Rør litt underveis slik at det blir jevnt ristet.
- Avkjøl blandingen helt før du blander inn de tørkede epleskivene. Oppbevar blandingen i et glass eller annen lukket beholder.
- Server med yoghurt eller kald melk og sesongens frukt og bær oppå eller ved siden av.