Gresk brødpudding
Hvem skulle trodd at tørre brødrester kunne smake så godt? I følge med ost, spinat og bacon blir ukens brødrester en herlig fredagsmiddag.
Ingredienser
150 g bacon
1 løk
3 båter hvitløk
150 g frisk spinat
250 g surdeigsbrød
6 egg
3 eggehviter
¼ ts muskat
3 dl melk
2 dl gresk yoghurt
½ ss hakket frisk rosmarin
200 g revet ost
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Stek bacon til det er sprøtt. La det renne av seg på litt tørkepapir. Ta vare på litt av baconfettet, og gjør ren stekepannen.
- Finhakk løken og fres den i baconfett. Tilsett spinat og hvitløk, og fres videre til spinaten faller sammen. Krydre med revet muskat, salt og pepper.
- Visp sammen egg, melk, yoghurt og rosmarin. Skjær brødet i terninger.
- Smør en ildfast form med litt smør, og legg brødterninger, spinat, bacon og ost lagvis i formen. Hell over eggeblandingen. Dekk formen med lokk eller folie og sett kaldt i minst 8 timer.
Lag gjerne brødpuddingen kvelden i forveien og la den stå i kjøleskapet over natten. Dermed står det bare igjen å sette den i stekeovnen den dagen du skal spise den.
- La formen stå 30 minutter på kjøkkenbenken for å tempereres.
- Stek formen midt i ovnen på 200 °C i 45-50 minutter, til eggemassen har satt seg og overflaten er sprø og gyllen.
- La brødpuddingen stå i 5-10 minutter før servering slik at den får satt seg. Server gjerne med oliven eller en enkel salat.
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!