Grøtbrød
Har du rester av havregrøt? Grøt gir høyt vanninnhold og gjør brødet saftig og godt.
Ingredienser
350 - 400 g havregrøt
(80 g havregryn + 4 dl vann)
300 g hvetemel
250 g sammalt rug, grov
300 g vann
1 pk gjær
10 g salt (juster mengden salt om det er salt i grøten du bruker)
Havregryn til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bruk rester av havregrøt eller kok grøt av havregryn og vann.
- Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som avkjølt havregrøt.
- Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Deigen vil være litt klissete.
- Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød.
- Pensle brødene med vann, rull i havregryn og legg i smurte 1-litersformer.
- Dekk med et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
- Snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv.
- Stek brødene nederst i ovnen på 220 °C i 30-40 minutter.
- Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.