Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Grøtbrød

Har du rester av havregrøt? Grøt gir høyt vanninnhold og gjør brødet saftig og godt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bruk rester av havregrøt eller kok grøt av havregryn og vann.
  • Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som avkjølt havregrøt.
  • Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Deigen vil være litt klissete.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød.
  • Pensle brødene med vann, rull i havregryn og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
  • Snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv.
  • Stek brødene nederst i ovnen på 220 °C i 30-40 minutter.
  • Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.
3.1 / 5
109 stemmer