Grov pizzabunn
Grov pizzabunn med sammalt hvete gjør helgepizzaen litt sunnere! Lag porsjonspizza eller en stor pizza og legg på pizzafyll og ost etter ønske.
Ingredienser
Pizzadeig:
4 dl lettmelk eller vann
1 pakke gjær
300 g hvetemel
400 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
1 ss olivenolje
pizzafyll og ost etter eget ønske
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bakebollen. Elt til slutt inn oljen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Klargjør ønsket pizzafyll du skal ha oppå den grove pizzabunnen.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del i seks eller åtte like store emner. Kjevle emnene ut til tynne bunner på 10–12 cm i diameter, og ha på pizzafyllet. Du kan også bruke denne deigen til en klassisk lørdagspizza i langpanne.
- Stek pizzaene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.
>> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.