Grov sjokoladefondant
Grov sjokoladefondant med mørk sjokolade og grov spelt gir en spennende nøttaktig smak til desserten. Kaken er stekt langs kanten og er flytende innni. Server gjerne med vaniljeis.
Ingredienser
5 egg
3 dl rørsukker (Demerarasukker)
250 g smør
250 g mørk kokesjokolade
2 ½ dl sammalt spelt, grov
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og rørsukker til eggedosis. Smelt smør og sjokolade på svak varme. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Tilsett grov sammalt spelt og vend det forsiktig inn i røren.
- Hell røren over i en smurt springform eller flere porsjonsformer.
- Stek kaken i 18-20 minutter ved 180°C eller ca. 10-12 minutter hvis det er porsjonskaker. Kaken skal stivne langs kanten, men være flytende inni.
Server gjerne med litt vaniljeis. Har du rester, så sett det i kjøleskapet og stek like før servering.