Grove bagetter
Grove bagetter passer godt både i matpakken og som følge til middag. Baguettene er laget av grov sammalt hvete og hvetemel, og smaker godt med pålegg til lunsj.
Ingredienser
7 ½ dl vann
½ pk gjær
550 g sammalt hvete, grov
450 g hvetemel
1 ss salt
Vann til å pensle med og mel til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland alle ingrediensene i en bakebolle, men hold igjen 1 dl vann til senere. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart, og øk etterhvert hvis du bruker en kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet, tilsetter du gradvis det siste vannet og elter det inn. Bruk tyggegummitesten for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1–2 timer.
- Ta deigen ut på et lett melet bord, og del i fem like store emner. Form emnene til runde boller som du lar hvile under et klede i 30 minutter.
- Form bollene til avlange bagetter, og plasser på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bagettene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bagettene med vann, og dryss på mel. Snitt med en skarp kniv. La gjerne bagettene hvile i fem minutter før du steker dem.
- Stek bagettene midt i ovnen på 200 °C i 15–20 minutter, til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.