Grove boller
Grove boller med masse smak! Her har vi erstattet noe av det siktede hvetemelet med sammalt hvete og havregryn. Det gir grove boller med mer smak.
Ingredienser
150 g smør
700 g hvetemel
150 g fullkornshvetemel eller sammalt hvete, fin
150 g lettkokte havregryn
1 dl sukker
2 ts malt kardemomme
7 dl melk
1 pk gjær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
- Ha hvetemel, havregryn, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast.
- Tilsett smøret helt til slutt og jobb det godt inn i bolledeigen.
- La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Del deigen i 24 like store emner, og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med egg.
- Stek de grove bollene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter eller til de er gylne. Avkjøl på rist.
>> Lyst på flere tips til hvordan få mer fullkorn i maten? Her er flere grove oppskrifter med finfin smak.