Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove boller med bær

Grove hveteboller fylt med bær

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g fullkornshvetemel , eller sammalt hvete fin
  • 120 g lettkokte lettkokte havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 7 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 150 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Pynt:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g friske bær , bringebær, blåbær eller bjørnebær, eller en blanding av disse
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hveteboller med havre og fullkornsmel i deigen gir litt grovereboller med mer smak. Vi har fylt bollene med kremost og deilige, friske bær. Perfekt alternativ til den klassiske fastelavnsbollen

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 24 boller

  • 750 g hvetemel
  • 150 g fullkornshvetemel , eller sammalt hvete fin
  • 120 g lettkokte lettkokte havregryn
  • 1 dl sukker
  • 2 ts malt kardemomme
  • 7 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 150 g smør
  • 1 stk. egg til pensling

Pynt:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g friske bær , bringebær, blåbær eller bjørnebær, eller en blanding av disse
  • 1 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Når deigen eltes stiger temperaturen. Sjekk underveis slik at deigen ikke «går varm». Optimal deigtemperatur er mellom 24-26 °C, og deigen bør ikke overstige 37 °C. Blir deigen for varm kan gjæren "dø", og deigen vil ikke heve som den skal. 

Vi har flere gode oppskrifter på boller som du bør prøve, blant annet fastelavnsboller, hveteboller med sjokoladekrem og glutenfrie boller.

Grove boller med bær

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 08.04.2025 14:01:22 handleliste stengt