Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Gulrotbrød

Grovt gulrotbrød

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 2 brød i 1,5 liters former.

Bløtlegging:

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g havremel
  • 150 g havrekli
  • 50 g solsikkekjerner
  • 3,5 dl romtemperert vann

Hoveddeig:

  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 150 g revet gulrot
  • 4 dl melk
  • 0,5 pk gjær

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et saftig og sunt brød med havre og gulrot. Brødet har en mild og god smak og som fort blir barnas favoritt i matpakken.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon deig gir 2 brød i 1,5 liters former.

Bløtlegging:

  • 150 g lettkokte havregryn
  • 150 g havremel
  • 150 g havrekli
  • 50 g solsikkekjerner
  • 3,5 dl romtemperert vann

Hoveddeig:

  • 600 g hvetemel
  • 10 g salt
  • 150 g revet gulrot
  • 4 dl melk
  • 0,5 pk gjær

Til pensling og pynt:

  • 0,5 dl vann til pensling
  • 2 ss lettkokte havregryn til pynt

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB13 15.08.2025 00:28:58 handleliste stengt