Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havreflarn

Havreflarn

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 havreflarn.

  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (12)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Søte og sprø havreflarn er like gode til sommerdessertene som til multekremen på julaften. Lag dobbel porsjon når du først er i gang – disse får raskt bein å gå på!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 24 havreflarn.

  • 75 g smør
  • 100 g lettkokte havregryn
  • 1 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
1 porsjon gir ca. 24 havreflarn.
Om du vil ha mer smak på havreflarnene kan du for eksempel bande inn en teskje vanilje eller en teskje finrevet limeskall.

Havreflarn

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Monica

    Mine ble ikke sprø.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Monica! Kan det være at de er for tykke? Havreflarn må være ganske tynne for at de skal bli sprø. For eksempel kan ovnen ha vært for kald, slik at de ikke smelter utover som de skal. Hilsen Marta, Matprat

  • Tanja

    Disse var SUPER gode! Jeg liker ikke mye julekaker, men disse var gode!

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 12:53:46 handleliste stengt