Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Havrerundstykker 2

Havrerundstykker

Ingredienser

porsjoner

Av 1 deig får du ca. 16 rundstykker.

Gjærdeig:

  • 650 g hvetemel
  • 120 g lettkokte havregryn
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 4 ss nøytral olje
  • ca. 0,5 dl lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Havrerundstykkene har en deilig nøttesmak og er raske å lage, så om du liker å bake kan du ha nybakt til helgefrokosten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Av 1 deig får du ca. 16 rundstykker.

Gjærdeig:

  • 650 g hvetemel
  • 120 g lettkokte havregryn
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 6 dl vann
  • 1 pk gjær
  • 4 ss nøytral olje
  • ca. 0,5 dl lettkokte havregryn til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Marianne Otilie Marcel Strømsodd

    Disse er blitt vår rundstykker favoritt uten tvil! Deigen er litt våt, men er kanskje det som gjør de så luftige. Jentene på 3 og 4 elsker dem! Endelig spiser de opp frokosten sin 💕 Fordi de er så populære her i huset, baker jeg nå disse 2.hver dag 😅 Endelig føler jeg meg som en liten baker 🤣 Aldri fått til noe i nærheten

  • Emina Buljubasic

    Hei , jeg har akkurat laget dem og lukter fint og ser fine ut. Men de ble ikke gyllen brune slik på bildet dere har?har dere brukt egg kanskje istedenfor vann? Jeg brukte vann da det stod det men fikk ingen farge . Lurer på om jeg har gjort noe galt 🤨Ser nesten grå ut.. 🥲

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Om de fortsatt er bleke i fargen kan det hende de må stekes litt lenger. Dersom du opplever at de er ferdig stekt, men ønsker du en mørkere skorpe på rundstykkene, kan du også pensle med melk eller egg før steking. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.16227, server:MP-PRD-WEB11 09.10.2025 08:06:29 handleliste stengt