Hjemmebakt polarbrød
Polarbrød er en favoritt blant mange barn. Her er oppskriften på et godt og grovt polarbrød som du kan bake enkelt selv.
Ingredienser
400 g hvetemel
400 g fin sammalt hvete
150 g havremel
¼ pk gjær
1 ts salt
4 ½ dl melk
2 dl vann
1 dl nøytral olje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Ha mel, gjær og salt i en bakebolle. Tilsett melk, vann og olje, og elt med kjøkkenmaskin på lav hastighet til du har en jevn og smidig deig, ca. 15 minutter.
Havremel kan du enkelt lage selv, ved å kjøre havregryn i en foodprosessor til den er finmalt. -
Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
-
Ha deigen ut på en melet bakebord, og del i ca. 24 jevnt store emner. Bruk gjerne en kjøkkenvekt for å få polarbrødene like store. Trill til boller, før du kjevler de ut i flate brød, ca. 0,5 cm tykkelse. Stikk hull i brødene med en grillpinne eller lignende.
-
Legg brødene på et stekebrett med bakeark og stek midt i ovnen ved 225 ºC i 8-10 minutter. Avkjøl på rist under et kjøkkenhåndkle, slik at de ikke tørker.
Polarbrød er supre å fryse. Avkjøl brødene helt etter steking, og ha dem i en tett brødpose. Brødene tiner etter 20-30 minutter i romtemperatur, eller du kan ha de rett i brødristeren for «nystekt brød» på under 2 minutter.
Oppskriften er fra MatPrat.