Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? Ca. 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 bagels
Hvor lang tid tar det? Ca. 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 10-12 bagels

Hjemmebakte bagels

Amerikanske bagels laget på den tradisjonelle måten: Først koking, deretter steking. Det gir herlig myke bagels med deilig smak.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Bagels er et bakverk vi gjerne betrakter som amerikansk, selv om opprinnelsen til brødet stammer fra Polen.

Den myke teksturen på bagels kommer av at de kokes før de stekes. Kokingen forsegler overflaten på bagelen og begrenser gjærens evne til å utvide seg under steking. Det gjør at bagelen blir mykere og får mer tyggemotstand.

Slik gjør du

  • Ha hvetemel i en bakebolle og smuldre i gjær. 
  • Ha i salt, honning og vann, men hold tilbake litt vann (ca. 1/2 dl).
  • Elt deigen i kjøkkenmaskin i 10-15 minutter, til den er smidig og fin. Spe eventuelt med resten av vannet ved behov.
  • Ha i smør og elt i 5 minutter til, eller til smøret er godt blandet i deigen. Dekk til deigen og la den heve til dobbel størrelse. Det tar vanligvis 45-60 minutter.
  • Del deigen i 10-12 emner.
    Bruk gjerne en vekt for å få lik størrelse på alle bagelsene. Våre emner i denne oppskriften veide ca. 90 g.
  • Trill emnene til runde boller, og la dem hvile i 5 minutter.
  • Trykk et hull i midten av bollene, bruk tommelfingeren eller baksiden av en rund sleiv. Hullet bør være ca. 5 cm på det bredeste.
  • Dekk til og etterhev bagelsene i ca. 30 minutter.
  • Kok opp en vid kjele med vann, sukker og eventuelt natron. Legg i 2-3 bagels og la dem trekke i ca. 2 minutter på hver side.
  • Løft forsiktig bagelsen over i en skål med frø, og legg dem deretter på et bakepapirkledd stekebrett. Du kan alternativt steke bagelsen «naturell», eller pensle dem med egg og drysse på frø.
  • Sett stekebrettet midt i ovn på 200 °C og stek bagelsene i 15-20 minutter. Avkjøl på rist.

Oppskrift på bagels er hentet fra MatPrat.no.

 

>> Lyst å prøve en annen variant? Vi har også oppskrift på bagels med bygg som lages uten koking. 

 

3.2 / 5
73 stemmer