Hjemmelaget appelsinmarmelade
Ingredienser
Slik gjør du
-
Vask appelsiner og sitroner grundig i lunkent vann. Bruk gjerne litt oppvaskmiddel. Skyll grundig.
-
Bruk en skarp kniv og skjær appelsiner og sitroner i fire. Skjær ut eventuelle steiner sammen med de tykkeste hinnene inn mot midten av appelsinen. Ta vare på steiner og hinner. Bruk en skarp kniv og kutt i så tynne skiver du klarer.
Velg appelsiner som er tunge for størrelsen. Hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene. -
Ha appelsin- og sitronbåter i en vid kjele sammen med vann, sukker og splittede vaniljestenger. Knyt kjerner og hinner inn i et tynt bomullsklede og la det koke med. Kok opp, senk varmen og la det hele småkoke under lokk i ca. 2 timer.
Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Appelsinmarmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg. -
Fjern posen med steiner og hinner. Fyll den ferdige appelsinmarmeladen i varme, rengjorte glass og skru på lokk med en gang. Avkjøl og oppbevar mørkt og kjølig.
Appelsinmarmeladen er holdbar i noen uker i kjøleskap. Dersom du skal oppbevare den over lengre tid, bør du fryse den ned.
Kilde: MatPrat