Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Appelsinmarmelade

Appelsinmarmelade

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En rask og enkel appelsinmarmelade smakt til med vanilje. Uunnværlig til en kontinental frokost, og perfekt på ristet brød eller nystekte scones. 

.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 2 kg appelsin
  • 2 stk. sitron
  • 1 l vann
  • 1 kg sukker
  • 2 stk. vaniljestang
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Velg appelsiner som er tunge for størrelsen og hvis appelsinene har veldig tykt skall kan det være lurt å skrelle noen av appelsinene du skal bruke. Altså droppe å ta med skallet på alle appelsinene.
Siden det er stor forskjell på appelsiner kan koketiden variere. Det kan lønne seg å sette av 2-3 timer til koking. Marmeladen er ferdig når du synes konsistensen er fin og smaken er skikkelig digg.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Chef

    50% sukker er aalt for mye, det vil ikke bli særlig appelsin smak. Jeg har holdt meg til 200-250 gram sukker, helt perfekt marmelade.

  • Marie

    Hvor mye marmelade blir dette? Vennlig hilsen Marie :-)

    • Cecilie Maske

      Hei, Marie! Det blir ca. 3-4 liter ferdig marmelade av denne oppskriften. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 10:37:57 handleliste stengt