Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1,25 kg syltetøy
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 1,25 kg syltetøy

Hjemmelaget jordbærsyltetøy

Hjemmelaget jordbærsyltetøy gir deg smaken av norske jordbær hele året. Bland jordbær og sukker til frysetøy eller lag et snartkokt syltetøy i gryte.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Frysetøy: Rens og skyll bærene. Skjær i skiver, og rør sammen med sukker.
  • Ha syltetøyet i passelige beger som kan stå i fryseren. Holder seg i 1-3 dager etter tining.
  • Snarkokt syltetøy: Rens og skyll bærene.
  • Kok jordbærene i 2-3 minutter. Trekk kjelen av platen. Ha i sukkeret og rør det inn i 5 – 10 minutter.
  • Gi syltetøyet et raskt oppkok, og ha det raskt på kokte varme glass. Fyll glassene helt fulle og skru på lokket. Oppbevares kjølig.

Hjemmelaget syltetøy smaker himmelsk sammen med nybakt loff eller halvgrove minibagetter.

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
71 stemmer