Hjemmelaget jordbærsyltetøy
Hjemmelaget jordbærsyltetøy gir deg smaken av norske jordbær hele året. Bland jordbær og sukker til frysetøy eller lag et snartkokt syltetøy i gryte.
Ingredienser
1 kg jordbær
250 g sukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Frysetøy: Rens og skyll bærene. Skjær i skiver, og rør sammen med sukker.
- Ha syltetøyet i passelige beger som kan stå i fryseren. Holder seg i 1-3 dager etter tining.
- Snarkokt syltetøy: Rens og skyll bærene.
- Kok jordbærene i 2-3 minutter. Trekk kjelen av platen. Ha i sukkeret og rør det inn i 5 – 10 minutter.
- Gi syltetøyet et raskt oppkok, og ha det raskt på kokte varme glass. Fyll glassene helt fulle og skru på lokket. Oppbevares kjølig.
Hjemmelaget syltetøy smaker himmelsk sammen med nybakt loff eller halvgrove minibagetter.