Julefocaccia
Julefocaccia med smak av tranebær og valnøtter serveres med godt julepålegg eller olivenolje og litt flaksalt.
Ingredienser
½ pk gjær
3 dl romtemperert vann
1 ss honning
500 g hvetemel
½ ss salt
200 g valnøttkjerner
100 g tranebær
½ dl olivenolje
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre gjæren i bakebollen og ha i vann, honning, hvetemel, salt og halvparten av olivenoljen. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bollen. Elt deretter inn tranebær og valnøtter.
- Smør en 24 cm kakering med olje, og sett formen på et stekebrett.
- Ha deigen i formen, ha litt olje på hendene og trykk den jevnt utover. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Trykk fingertuppene lett ned i deigen for å få de karakteristiske «focaccia-hullene» Ringle over resten av oljen.
- Stek julefocaccia midt i ovnen på 225 °C i ca. 25 minutter. Avkjøl på rist.
Utviklet i samarbeid med MatPrat.
>> Les også: Grunnoppskrift på focaccia – og mange smakfulle varianter.