Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kneippbrød

Kneippbrød

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 7 dl skummet melk eller vann
  • 3 ss rapsolje
  • 1 pk gjær
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 500 g fin sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kneippbrød er et av Norges mest spiste brødtyper, og regnes som både godt og grovt. Om du baker det selv blir det enda bedre, og enda grovere! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød.

  • 7 dl skummet melk eller vann
  • 3 ss rapsolje
  • 1 pk gjær
  • 500 g grov sammalt hvete
  • 500 g fin sammalt hvete
  • 2 ts sukker
  • 2 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Kneippbrødet er oppkalt etter den tyske presten og legen Sebastian Kneipp (1821-1897). Kneippbrødet kom til Norge etter at forlagsbokholder Søren Mittet fikk med seg brødoppskriften etter et kuropphold i Bayern. Baker Hansen i Oslo bakte Norges første kneippbrød i 1895, og siden den gang har brødet blitt et av de mest solgte her til lands.

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Fyll opp fryseren med grovbakst

 

Kommentarer

  • Øystein Molteberg

    Det må da mangle hvetemel i den oppskriften til kneippbrød.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Øystein! I denne oppskriften er det kun brukt finmalt og grovmalt sammalt hvete. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 10:27:43 handleliste stengt