Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Grove knekkebrød til skolestart

Grove knekkebrød

Ingredienser

18  porsjoner
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl grov sammalt rug
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 ts salt
  • 7,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmelagde knekkebrød med frø og gresskarkjerner smaker godt. Dette er grove og enkle knekkebrød som passer til matpakka eller som sunn snacks.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

18  porsjoner
  • 2 dl lettkokte havregryn
  • 2 dl grov sammalt rug
  • 2 dl solsikkekjerner
  • 2 dl havrekli
  • 2 dl sesamfrø
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl linfrø
  • 1 dl hvetekli (kruskakli)
  • 2 ts salt
  • 7,5 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppbevares tørt og tett, gjerne i en kakeboks.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ronny Hansen

    Hei. Jeg har bakt disse nå flere ganger og knekkebrødene er gode, men jeg sliter med å holde de sprø. Hvordan gjør jeg det? Jeg har forsøkt å legge de i en papirpose, som igjen ligger i en tett boks av plast. Jeg bruker disse på jobb så er avhengig av å kunne lagre de på jobben slik at jeg slipper drasse med meg knekkebrød hver morgen. Så, hvordan holde disse sprø i en ukes tid? Hver batch holder cirka en uke til lunsj på jobb...

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ronny! Hyggelig at du bruker oppskriften 😊 Anbefaler å unngå plast, selv om de ligger i en papirpose. Det vil holde med papirpose, eventuelt en kakeboks i tinn eller lignende. Ellers kan jeg også nevne at jo tynnere knekkebrød du lager, desto sprøere blir de! Hilsen Marta, Matprat

  • Ida

    Hei! Hvor lenge ca kan disse oppbevares?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Ida! Knekkebrødene er holdbare i flere uker, men hvor lenge de holder seg knasende avhenger av hvordan de oppbevares. Anbefaler en tett boks :-) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 22:25:05 handleliste stengt