Kokosmakroner
Ingredienser
Kokosmakroner er en julekake som ofte har blitt regnet med blant de klassiske syv slag. Men da vi gjorde en spørreundersøkelse om hvilke julekaker som bakes rundt om i landet før jul, var kokosmakroner faktisk bare med på topplisten til de som bor på Vestlandet.
Kokosmakroner er en særlig populær julekake å bake sammen med barna, ettersom den har få ingredienser og er enkel å lykkes med. Her er den klassiske oppskriften på kokosmakroner som skaper en herlig duft av jul i huset.
Slik gjør du
- Ha eggehvitene i en kjele og visp de lett sammen. Bland inn sukkeret og kokosmassen.
- Sett kjelen på middels varme og rør til massen blir som en tykk grøt i ca. 10 minutter. Bruker du sterkere varme har massen lett for å sette seg i bunnen.
- Dekk en stekeplate med bakepapir og sett massen på i store topper med en teskje.
- Stek kokosmakronene midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 12 minutter eller til de er lett gyllenbrune.
- Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.
Her kan du se hvor enkelt det er å lage kokosmakroner:
Eggeplommene du får til overs kan være smart å bruke til for eksempel fattigmann.
Tips! Kokosmakronene kan bli til en skikkelig festdessert om du monterer dem med sjokoladekrem på et kremmerhus av papp. Se oppskrift og fremgangsmåte her.
Er du på jakt etter flere enkle julekaker å bake sammen med barna, anbefaler vi også oppskrift på brune pinner, havreflarn og barnas konfekt.