Konfektkake
Konfektkake med mørk sjokolade, egg, smør, sukker og mel er en klassisk kake som er enkel og rask å lage, og en glede å servere som dessert med pisket krem.
Ingredienser
200 g mørk sjokolade
200 g meierismør
4 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
1 ts bakepulver
kakaopulver til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt sjokolade og smør over svak varme og avkjøl blandingen.
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Bland hvetemel og bakepulver godt.
- Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen og vend melblandingen forsiktig inn i deigen.
- Hell kakerøren i en godt smurt springform, 24 cm.
- Stek kaken midt i ovnen ved 225 °C i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.
- Sikt over kakaopulver hvis du ønsker.
- Server gjerne kaken med pisket krem.
>> Stor samleside: Kaker til hverdags og kaker til fest