Labneh
Labneh er en slags «ferskost» laget på yoghurt, som er mye brukt i Midt-Østen. Den har en tykk konsistens, og er super som pålegg, topping på pizza, frittata og på bakte grønnsaker.
Ingredienser
½ liter gresk yoghurt
½ ts salt
Fersk dill, persille og gressløk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør saltet inn i yoghurten. Bruk et osteklede (muslin), kaffefilter eller et rent, tynt kjøkkenhåndkle. Legg et dørslag over en bolle og legg stoffet over dørslaget. Hell i yoghurten.
- Sett bolle og dørslag med youghurt inn i kjøleskapet og la den stå i et par dager. Sjekk gjerne at vannet, eller myseproteinet, som renner ut ikke dekker over det som ligger i klede.
Tips: Yoghurten kan siles opptil 3-4 dager. Den blir tykkere jo lenger den får stå.
- Når «ferskosten» er klar, kan du blande inn urter etter ønske. Her har vi brukt dill, persille og gressløk. Andre gode smaker kan du få fra hvitløk, ristede sesamfrø, oregano, kummin, tørket chili og basilikum.
- Bruk gjerne labneh i kombinasjon med røkelaks, skinke, grønnsaker, stekt sopp og bakte tomater. Det er også veldig godt å gå den søte veien – med syltetøy, hakkede nøtter, bær og honning.
Tips: Myseproteinet som er til overs kan du gjerne bruke i brød, muffins, pannekaker og lignende.