Lam- og byggrynsuppe
Når du er lei av poteter, men har lyst på lammekjøtt: Prøv byggryn som tilbehør! Denne suppen er deilig varm og mettende.
Ingredienser
2 løk
4 hvitløksbåter
2 ss olivenolje
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 kg fårikålkjøtt
2 l lammekraft
250 g byggryn
1 ss hakket frisk rosmarin
2 ss hakket bladpersille
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Finhakk løk og hvitløk. Varm oljen i en vid kjele, og fres løk og hvitløk myk og blank.
- Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein.
- Skrell og skjær sellerirot og gulrot i små terninger, og ha dem i kjelen sammen med lammekjøtt i biter.
- Hell over kraft og kok opp. Fjern eventuelt skum som danner seg på overflaten. Senk varmen og la suppen småkoke til kjøttet er mørt, ca. 40 minutter.
- Tilsett byggryn. NB: Sjekk koketiden og om de kan kokes med i suppa.
- Bland inn hakket rosmarin og persille. Server suppen kokende varm gjerne med noen skiver nybakt brød eller flatbrød til.
Kilde: MatPrat