Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lapper

Lapper

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 lapper

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2,5 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (9)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Nystekte lapper, eller moffeloffer som de også kalles, er alltid populært. Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester. Server lappene med syltetøy eller rørte bær. De kan tilberedes både inne og ute. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 30 lapper

  • 4 dl hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 2,5 ss sukker
  • 3 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Spis lappene lune med syltetøy eller rørte bær. 

Tilsett 1 ts kanel, 1 ts kardemomme og 1 ts malt ingefær i lapperøren. Da kan du steke krydderlapper og servere dem med pisket krem og eplemos.

Det finnes et hav av ulike oppskrift på lapper. Hva med å prøve deg på kikert-lapper eller rislapper?

Rislapper

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Jostein Skogerbø

    Dette var skikkelig nedtur, absolutt ikke verdig å ligge ute som en oppskrift en anbefaler andre å lage. For all del du kan spise dem, men når en vet hvordan ordentlige lapper skal smake så er dette tafatte greier. Her er ei bedre oppskrift: - 5 egg og 250 g sukker vispes til eggedosis i egen bolle. - Ha 500 gr hvetemel i bakebollen og bland inn 1 ts natron og 1 ts hjortetaksalt. - Bland inn 1 L kulturmelk og 50 gr smeltet smør i melet og rør godt. Til slutt bland forsiktig eggedosisen i røren

  • Ingrid Nødtvedt

    Dette ble ikke noe særlig. Tynne, eggete minipannekaker. Barna ble kjempeskuffet! Hentet det litt inn ved å spe med mel og rømme, men kommer ikke til å lage disse på nytt...

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB11 14.08.2025 13:33:26 handleliste stengt