Loff
Myk og luftig loff bakt på kun hvetemel, smør, gjær, melk og salt. Det smaker godt med pålegg, eller som tilbehør til supper eller annen mat.
Ingredienser
1 kg hvetemel
6 dl melk
2 ts salt
50 g gjær
60 g smør
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen hvetemel, melk og salt i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet tilsettes smøret. Deigen er ferdig eltet når den er smidig, smøret er eltet inn og den slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord, og form den til to avlange brød. Plasser brødene på stekebrett dekket med bakepapir eller i smurte brødformer.
- Etterhev brødene i 15 minutter, før du pensler med sammenvispet egg.
- Brødene stekes midt i ovnen på 200 °C i ca. 40 minutter.
>> Sjekk også ut vår smørloff eller fine hvetebrød – heves over natten og blir skikkelig luftige og fine.