Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? ca. 12 store + 20 små
Hvor lang tid tar det? 30-40 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? ca. 12 store + 20 små

Madeleines

En madeleine, flere madeleines, er søte, franske fristelser med smak av sitron. De skjellformede småkakene er ypperlig kaffekos.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg madeleine-formene i fryseren.
  • Ha egg, sukker, sitronskall og vaniljefrø i en bakebolle og visp godt sammen til eggene lysner.
  • Sikt hvetemel og bakepulver i eggeblandingen og rør godt.
  • Tilsett smeltet, avkjølt smør og bland til en glatt og smidig kakerøre. Ha røra i en sprøytepose med ca. 1-2 cm åpning. 
    Tips: Rør sammen 150 g melis og 2 ss fersk appelsinjuice og du har en herlig glasering til kakene.
  • Ta ut madeleine-formene, smør med romtemperert smør og sikt litt hvetemel over. Sprøyt formene nesten fulle, ca. 3/4. Kakene hever når de stekes. 
  • Stek madeleines ved 210 C midt i ovnen i rundt 6 minutter. Pass på at kakene ikke blir for godt stekt, de skal være lys gyllenbrune.
  • Vend kakene ut av formen straks de er ferdigstekte og avkjøl. Server kakene med et lite melisdryss, dyppet i smeltet sjokolade eller glasert. 

Frankrike er gode på søtsaker, smak også franske boller.

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
13 stemmer