Madeleines
En madeleine, flere madeleines, er søte, franske fristelser med smak av sitron. De skjellformede småkakene er ypperlig kaffekos.
Ingredienser
3 egg
170 g sukker
190 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
Revet skall fra 1 sitron
Frø fra 1 vaniljestang
170 g smør, smeltet og avkjølt
Litt mykt smør og hvetemel til smøring av formene
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Legg madeleine-formene i fryseren.
- Ha egg, sukker, sitronskall og vaniljefrø i en bakebolle og visp godt sammen til eggene lysner.
- Sikt hvetemel og bakepulver i eggeblandingen og rør godt.
- Tilsett smeltet, avkjølt smør og bland til en glatt og smidig kakerøre. Ha røra i en sprøytepose med ca. 1-2 cm åpning.
Tips: Rør sammen 150 g melis og 2 ss fersk appelsinjuice og du har en herlig glasering til kakene.
- Ta ut madeleine-formene, smør med romtemperert smør og sikt litt hvetemel over. Sprøyt formene nesten fulle, ca. 3/4. Kakene hever når de stekes.
- Stek madeleines ved 210 C midt i ovnen i rundt 6 minutter. Pass på at kakene ikke blir for godt stekt, de skal være lys gyllenbrune.
- Vend kakene ut av formen straks de er ferdigstekte og avkjøl. Server kakene med et lite melisdryss, dyppet i smeltet sjokolade eller glasert.
Frankrike er gode på søtsaker, smak også franske boller.