Marvposteier
Marvposteier er en tradisjonell julekake bakt i sandkakeformer med fyll av mandelmasse. Lag dem gjerne i god tid før jul og frys ned.
Ingredienser
Deig:
150 g smør
150 g hvetemel
1 eggeplomme
½ dl kaldt vann
1 ss konjakk
Mandelmasse:
3 eggehviter
150 g mandler
125 g melis
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smuldre smør og mel sammen. Rør i eggeplomme og væsken og form til en deig. La deigen hvile kaldt i ca. 1/2 time.
- Kjevle ut deigen og kle sandkakeformer med den. Spar litt av deigen til å lage pynt.
- Stivpisk eggehvitene og bland forsiktig inn malte mandler og melis.
- Fyll mandelmassen i formene.
- Ta ut tynne deigstrimler med en bakkelsspore og legg to og to i kors over kakene.
- Stek marvposteiene nederst i stekeovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter. De trenger god undervarme, slik at de ikke blir rå. Avkjøl kakene helt før de tas ut av formene.
Kilde: MatPrat