Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Matpakkebrød

Matpakkebrød er et sunt, ekstra grovt og saftig brød med hvete, rug, havregryn, havrekli og kulturmelk. Grovbrødet holder deg mett lenge, og passer fint til lunsj i hverdagen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen alle ingrediensene i en stor bakebolle. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil litt være klissete. Tilsett ekstra vann om den er for tørr.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå på benken i 30 minutter.
  • Hoveddeig: Tilsett ingrediensene til hoveddeigen i samme bakebolle som fordeigen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Om du bruker kjøkkenmaskin kan du start med lav fart i 3 minutter og fortsette i 5 minutter på høyere fart. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
  • Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2 liters former.
  • Dekk formene med et klede, og la brødene etterheve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  • Pensle brødene med sammenvispet egg og dryss over havrekli og havregryn. Snitt forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv.
  • Stek brødene på nederste rille ved 200 ºC i 50-60 minutter. Ha brødene ut av formene og avkjøl på rist.

Prøv også grovbrød med bygg og havre som matpakkebrød.

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
156 stemmer