Minipannekaker med friske farger
Disse minipannekakene i friske farger skaper fest på frokostbordet! Spis dem med lønnesirup og bær, eller hell melk over og bruk dem som frokostblanding.
Ingredienser
2 egg
2 ½ dl melk
3 dl hvetemel
1 ½ ts bakepulver
½ ts salt
50 g smeltet smør
Til servering:
2 ss lønnesirup, sukker eller honning
2 ts smør
4 ss blåbær eller andre bær
4 dl melk (kan sløyfes)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Visp sammen egg og melk i en bolle.
- Visp inn hvetemel, bakepulver og salt til du har en glatt røre.
- Rør inn smeltet smør. La røren svelle i 20-30 minutter.
- Fordel røren i like mange små skåler som du ønsker farger. Vi har valgt å farge røren i 3 ulike farger, og delte den derfor i 3 skåler. Ha i farge, og rør det sammen.
- Ha røren i en spruteflaske eller i en sprøytepose. Har du en gammel dressing- eller ketchupflaske fungerer denne utmerket.
- Stek på middels varme. Lag små pannekaker på størrelse med en mynt. Snu dem forsiktig når begynner å stivne på overflaten. Stek på andre siden.
- Legg pannekakene på en rist eller et kjøkkenpapir slik at de holder seg sprø.
Server de nystekte pannekakene med lønnesirup, en klatt smør, bær eller hell i litt melk om du ønsker følelsen av å spise frokostblanding. Ekstra morsomt blir det også om du pynter med litt kakestrø.
>> Se flere oppskrifter på pannekaker her
Kilde: MatPrat