Mor Monsen
Mor Monsen er klassisk formkake som gjerne bakes til jul. Kaken er saftig, god på smak og enkel å lykkes med for alle.
Ingredienser
250 g smør
250 g sukker
5 egg
revet skall og saft av 1 sitron
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
Topping:
50 g mandelflak
50 g korinter eller rosiner
3 ss perlesukker
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør smør og sukker forholdsvis lenge, til det er hvitt og kremaktig.
- Rør inn eggene, ett og ett om gangen. Tilsett skall og saft av sitronen og hvetemelet blandet med bakepulver.
- Hell røren i en liten langpanne med bakepapir (20 x 30 cm). Dryss over mandler, korinter og perlesukker.
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 25 minutter. Mor Monsen skal være lyst gulbrun og gjennomstekt, men må ikke stekes for lenge.
- La kaken stå noen minutter i formen før den løftes forsiktig ut og avkjøles på rist.
- Skjær kaken i snipper med en skarp kniv når den er helt kald.
Mor Monsen kan oppbevares i cirka 1 uke innpakket i plast i romtemperatur eller i kjøleskapet. Den er også fin å fryse ned i tette bokser. Kaken tiner forholdsvis raskt.